OMX probiotika jsou vyráběna pomocí přírodní fermentační metody, která využívá sezónních rostlinných přísad. Výroba trvá tři roky, během kterých se působením bakterií mléčného kvašení a změn teplot dle ročních obdobích střídá proces fermentace a zrání. Jsou používány lokální rostliny a jednotlivé rostlinné přísady jsou přidávány do fermentačních sudů v pořadí odpovídajícím jejich dozrávání v jednotlivých ročních obdobích. Samotná fermentace začíná přidáním bakterií mléčného kvašení. Opakováním tohoto procesu bakterie mléčného kvašení znovu a znovu fermentují použité přísady a zároveň akumulují velké množství živin jako například aminokyseliny, peptidy, vitamíny, minerály, organické kyseliny, vlákninu, olygosacharidy, polyfenoly a flavanoidy. Po třech letech fermentace a zrání je probiotická pasta doručena do největší japonské farmaceutické společnosti FUJI CAPSULE ke kapsulaci. Obal kapsle je tvořen želatinou a chrání prospěšné bakterie před žaludeční kyselinou. Hlavní výhody: Vyrobeno 3letou fermentací rostlinných složek. Kombinace prebiotik, probiotik a postbiotik v jedné kapsli. Skutečně živé a životaschopné bakterie. 12 bakteriálních kmenů. Živé bakteriální kultury: Bifidobacterium breve M-16V - 0.1 mg Bifidobacterium infantis M-63 - 0.1 mg Bifidobacterium longum BB536 - 0.1 mg Bifidobacterium lactis Bl-04® - 0.1 mg Lactobacillus acidophilus La-14® - 0.1 mg Lactobacillus brevis NBRC 3345 - 0.1 mg Lactobacillus bulgaricus NBRC 13953 - 0.1 mg Lactobacillus casei TO-A - 0.1 mg Lactobacillus fermentum NBRC 3071 - 0.1 mg Lactobacillus helveticus NBRC 3809 - 0.1 mg Lactobacillus plantarum TO-A - 0.1 mg Streptococcus thermophilus NBRC 13957 - 0.1 mg Celkový počet životaschopných probiotických kultur na 1 gram probiotické hmoty je 1 000 000 50 000 000 cfu *. Jedna 580mg tobolka obsahuje 580 000 až 29 000 000 CFU (colony forming unit) Znamená "kolonie tvořící jednotku" (bakterie schopné reprodukce a tvoření kolonií stejných bakterií).