Nestlé AL 110 Lactose Free je dietní potravina pro zvláštní léka?ské ú?ely. Instantní po?áte?ní kojenecká výživa obohacená bakteriemi mlé?ného kvašení L.reuteri ur?ená k dietnímu postupu u kojenc? s p?íznaky laktózové intolerance a k realimentaci po pr?jmu. S obsahem nukleotid?. Upozorn?ní: Obsahuje mlé?nou bílkovinu kasein, sojový lecitin. Potravina pro zvláštní výživu. Je vhodná pro výživu kojenc? od narození, nemohou-li být kojeni. Pro výživu kojenc? je nejp?irozen?jší a nejvýhodn?jší stravou, zastoupením svých živin a jejich kvalitou, mate?ské mléko. Výrobek by m?l být používán na základ? doporu?ení léka?e nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy lidí, farmacie nebo pé?e o matku a dít?. Pro zdraví kojenc? je d?ležité d?sledné dodržování návodu na p?ípravu a dalších doporu?ení výrobce. Složení: Glukózový sirup, rostlinné oleje (slune?nicový s vysokým obsahem kyseliny olejové, kokosový, ?epkový nízkoerukový, slune?nicový), bílkoviny mlé?né syrovátky, mlé?ná bílkovina, minerální látky (chlorid draselný, vápenaté soli kyseliny citronové, citronan sodný, sodné soli kyseliny fosfore?né, oxid ho?e?natý, citronan draselný, síran železnatý, síran zine?natý, síran m??natý, síran manganatý, jodid draselný, selenan sodný), emulgátor (sójový lecitin), rybí olej, olej z Mortierella alpina, cholin bitartát, regulátor kyselosti (kyselina citronová), L-fenylalanin, vitamíny (L-askorbát sodný, DL-alfa-tokoferyl-acetát, nikotinamid, D-pantothenát vápenatý, thiamin-mononitrát, ribo?avin, retinyl-acetát, pyridoxin-hydrochlorid, kyselina listová, fyllochinon, cholekalciferol, D-biotin, kyanokobalamin), bakterie mlé?ného kvašení (Lactobacillus reuteri DSM 17938; 1 × 108 KTJ/100 g prášku na konci minimální trvanlivosti), L-histidin, taurin, L-tryptofan, inositol, nukleotidy [cytidin-5´-monofosfore?ná kyselina (CMP), sodné soli uridin-5´-fosfore?né kyseliny (UMP), adenosin-5´-fosfore?ná kyselina (AMP), sodné soli guanosin-5´-fosfore?né kyseliny (GMP)], L-karnitin. Pokud vaše miminko není schopné zpracovat laktózu (mlé?ný cukr), pravd?podobn? trpí nesnášenlivostí (intolerancí) laktózy. Nesnášenlivost laktózy je onemocn?ní, kdy t?lo nemá dostatek enzymu LAKTÁZY, který je nezbytný pro správné trávení mlé?ného cukru – LAKTÓZY. M?že se objevit i jako p?echodný stav po skon?ení užívání antibiotik nebo pr?jmových onemocn?ních. Laktózová intolerance se m?že projevovat pr?jmem, kolikami, zvracením a dalšími gastro-enterologickými problémy. Návod k p?íprav?: P?ed p?ípravou kojenecké výživy si d?kladn? umyjte ruce. Láhev, uzáv?r a savi?ku ?ádn? vymyjte, aby uvnit? nez?staly zbytky mléka. Vyvá?ejte po dobu p?ti minut. Nádobku k vyvá?ení ponechte až do vyjmutí lahvi?ky p?ikrytou. P?t minut pova?te pitnou vodu vhodnou pro kojence a nechte ji ochladit (40 °C). P?esné odpovídající (dle v?ku dít?te – viz tabulka na etiket?) množství p?eva?ené a mírn? ochlazené vody vlijte do vyva?ené lahvi?ky. P?iloženou odm?rkou odm??te pot?ebné množství prášku (viz tabulka) a nasypte jej do lahvi?ky. Používejte pouze p?ibalenou odm?rku. Odm?rka musí být vždy zarovnaná! D?kladn? prot?epte až do úplného rozpušt?ní prášku. Ov??te vyhovující teplotu p?ipraveného mléka kápnutím na vnit?ní stranu p?edloktí. Po každém použití plechovku d?kladn? uzav?ete a skladujte v suchu a chladu (ne v chladni?ce). Spot?ebujte do t?í týdnu od otev?ení. Neuchovávejte nedojedené porce.