Mladý ječmen je jednou z nejstarších zelených potravin používaných na podporu zdraví. Zmínky o užívání jeho výhonků nalezneme již v antických textech. Mezi nejdůležitější účinky patří zvýšení imunity, detoxikace a podpora vitality. Chlorofyl a beta-karoten v mladém ječmeni bohatě obsažené jsou skvělým antioxidantem.
Mladý ječmen je jednou z nejoblíbenějších zelených potravin a na organizmus působí jako tonikum. Prášek z mladého ječmene Iswari pochází z výhonků ječmene pěstovaného na Novém Zélandu. Výhonky jsou usušeny a rozmělněny na prášek, který můžete přidat do polévky, salátu nebo koktejlu. Zelený ječmen poskytuje řadu cenných látek: Obsahuje mimořádný komplex vitaminů a minerálních látek a přírodní antioxidanty chlorofyl a beta-karoten. Bílkovina mladého ječmene obsahuje 20 aminokyselin, včetně všech esenciálních, které si tělo neumí samo vytvořit. Enzymy jsou nezbytné pro metabolické zapracování živin do organismu. Celkem tvoří enzymy až 40 % hmotnosti mladého ječmene. Mladé zelené výhonky přirozeně neobsahují lepek. Použití: Čajovou lžičku prášku vmíchejte do polévky, salátu, ovocného nebo zeleninového džusu. Zelený koktejl: 1 jablko, špetka čerstvého zázvoru, 1 lžička mladého ječmene v prášku, citronová nebo limetková šťáva na dochucení, hrstka špenátu. Rozmixujte a hned vypijte.