Karob (svatojánský chléb) je vynikající, chutnou a zdravou alternativou kakaa. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci karobový prášek nevyžaduje ani přidávání velkého množství tuku (při výrobě čokolády běžné).PopisKarob pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4000 let. Karob obsahuje 8 % bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46 %), vitamíny skupiny B, minerály (vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangan, chrom, měď). Porovnáme-li jej s kakaem, má 3x vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a 17x méně tuku. Karob je bohatým zdrojem vlákniny pektinu, který pomáhá při trávení a vylučování. Obsahuje též lignin.Jak používatV receptech používejte místo kakaa a čokolády.Balení500 g (sypký prášek)UpozorněníSkladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Země původu Španělsko.Náš tipV naší nabídce naleznete také další produkty s karobem a další sladidla.