Lyofilizované jahody, tedy jahody sušené mrazem, procházejí procesem, při kterém je ovoce prudce zmraženo a následně pomalu sušeno ve vakuu. Zde dochází k odstranění 95 % vody a také kyseliny octové. Lyofilizované ovoce si zachovává svou chuť, vůni, strukturu i přirozenou barvu, ale také vitamíny, živiny a minerály běžně obsažené v čerstvém ovoci. Pokud mrazem sušené ovoce správně skladujete, má dlouhou trvanlivost. Mrazem sušené jahody si uchovávají vlastnosti čerstvých jahod s příjemným křupnutím. Výživové údaje na 100 g:
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení:
Mrazem sušené jahody.
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu v těsně uzavřeném obalu.
Energetická hodnota
1404 kJ/334 kcal
Tuky
3,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
<0,1 g
Sacharidy
59 g
- z toho cukry
51 g
Bílkoviny
7,2 g
Sůl
0,03 g
Allnature Jahoda sušená mrazem celá. Čerstvé jahody jsou lyofilizované, což je prudké zmrazení a následné pomalé sušení. Při tomto procesu dochází k odstranění 95 % vody. Takto upravené ovoce si zachovává svoji chuť, vůni, strukturu, přirozenou barvu, živiny, vitaminy a minerály. Mrazem sušené ovoce má při správném způsobu skladování dlouhou trvanlivost. Použití: Sušené jahody mrazem můžete přidávat do jogurtů, snídaňových kaší, do ovocných koktejlů a pohárů. Výborné jsou také v různých ovocných moučnících, kde plně nahradí čerstvé ovoce. Složení: Mrazem sušené jahody. Nutriční hodnoty ve 100 g: Energetická hodnota: 1404 kJ/334kcal. Tuky: 3,1 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g. Sacharidy: 59 g z toho cukry: 51 g. Bílkoviny: 7,2 g. Sůl: 0,03 g. Alergeny: může obsahovat stopy lepku, arašídů a skořápkových plodů.