Himálajská sůl černá je speciální druh nerafinované vulkanické soli se specifickou a velmi výraznou siřičitou vůní, která připomíná vajíčka. Využijete ji nejen v indické kuchyni, ale také jako přísadu do salátů. Celý popis
Allnature Himalájská sůl černá ve skutečnosti není černá, ale spíš sytě růžová, cihlově červená nebo šedá, což způsobuje především vysoký obsah železa a jiných minerálních látek. Černá sůl se těží hlavně v sopečných oblastech Pákistánu a Indie, není bělená ani rafinovaná, takže si zachovává maximální množství cenných stopových prvků. Použití: Bez černé soli se neobejdete v indické kuchyni, kde se přidává do salátů, čatní, pickles, kořenící směsi chaat masala a do mnoha dalších pokrmů. Díky tomu, že má údajně chladivé účinky, tak se s její pomocí dochucují i chladivé letní nápoje, z nichž je nejslavnější kmínem ovoněný Jal Jeera, nebo se může dát na plátek jablka či banánu. Složení: Jedlá himalájská vulkanická sůl NaCl 98 %.