Himálajská sůl černá je speciální druh nerafinované vulkanické soli se specifickou a velmi výraznou siřičitou vůní, která připomíná vajíčka. Využijete ji nejen v indické kuchyni, ale také jako přísadu do salátů.
Allnature Himalájská sůl černá ve skutečnosti není černá, ale spíš sytě růžová, cihlově červená nebo šedá, což způsobuje především vysoký obsah železa a jiných minerálních látek. Černá sůl se těží hlavně v sopečných oblastech Pákistánu a Indie, není bělená ani rafinovaná, takže si zachovává maximální množství cenných stopových prvků. Použití: Bez černé soli se neobejdete v indické kuchyni, kde se přidává do salátů, čatní, pickles, kořenící směsi chaat masala a do mnoha dalších pokrmů. Díky tomu, že má údajně chladivé účinky, tak se s její pomocí dochucují i chladivé letní nápoje, z nichž je nejslavnější kmínem ovoněný Jal Jeera, nebo se může dát na plátek jablka či banánu. Složení: Jedlá himalájská vulkanická sůl NaCl 98 %.