Sweet Nature erythritol plně nahradí cukr, má velmi podobnou chuť, tedy i využití. Je možné jej využít na vaření i pečení. Je možné si jím dosladit čaj či kávu, přidat do jogurtu, müsli atd. Má sladivost 70–80 % běžně dostupného bílého cukru, ale bez jeho negativ. Navíc neobsahuje žádné kalorie ani jiné sladidlo a má glykemický index 0. Na rozdíl od jiných sladidel, jako např. aspartamu, sacharinu, které jsou vyráběny synteticky, je erythriol pro tělo „známá“ látka. Jeho používání nepoškozuje chrup.
Sanct Bernhard Sweet Nature Erythrit obsahuje cukerný alkohol erythritol, který se přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce. Vyrábí se přirozenou fermentací glukózy za přítomnosti mikroorganismů, které se nazývají Trichosporonoides megachiliensis. Jeho sladivost je přibližně 70% sladkosti sacharosy. Erythritol není lidským organismem metabolizován a je vyloučen v nezměněném stavu močí. Tím lze vysvětlit jeho minimální vliv na hladinu krevní glukozy a nízkou energetickou hodnotu. Jeho dalším benefitem je, že na rozdíl od běžného řepného cukru nepřispívá k tvorbě zubního kazu. Jak se Sanct Bernhard Sweet Nature - Erythrit - přírodní sladidlo používá: 1 lžička erythritolu (0 kJ na 100g) odpovídá přibližně 2/3 lžičky cukru (1700 kJ na 100g). Erythritol je vhodný ke slazení teplých a studených nápojů a také na vaření a pečení. Nutriční hodnoty ve 100 g: Energetická hodnota 0 kJ/ 0 kcal, tuky 0 g, sacharidy 100 g, z toho cukry 0 g, z toho erythritol 100 g.